Annons

Växjö ett föredöme på vintercykling

Växjö är ett föredöme för vintercykling. Kommunen är nämligen en av få i landet som arbetar aktivt för att underlätta för att folk ska kunna cykla även på vintern.
Växjö • Publicerad 28 februari 2012

Branschorganisationen Svensk Cykling har gjort en ny undersökning i 20 av Sveriges största kommuner. Undersökningen visar att åtta av kommunerna har cykelbanor som inte går att använda efter snöfall, vilket inte är glädjande siffror. Men det finns undantag i fem kommuner – en av dem är Växjö.

– De är föredömen för hela landet, säger Klas Elm, ordförande i Svensk Cykling.

Annons

Växjö tillhör nämligen de kommuner som ligger i topp när det kommer till att ha en strategi för att öka vintercyklingen och arbeta aktivt för att underlätta för cyklisterna på vintern.

12 av de 20 kommuner som Svensk Cykling har kollat på garanterar cykelbanor fria från snö och vallar. Även på den listan står Växjö med. Enligt Klas Elm borde fler kommuner ta efter och se till att framkomligheten fungerar även vintertid, särskilt eftersom man i Sverige har ambitionen att öka cyklandet i hela landet.

Michelle Hallberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons