Annons

Växjö: Förre sverigedemokraten stämde regionen – efter åtta månader

Håkan Engdahl anser sig fortfarande felaktigt uppsagd från sitt förra uppdrag som Sverigedemokraternas politiska sekreterare i Region Kronoberg. Krav riktade han mot regionen i september ifjol – nu kom stämningen.
Publicerad 14 juni 2018

Växjö

För ett år sedan skiljdes Håkan Engdahl från sitt uppdrag som politisk sekreterare i Region Kronoberg efter beslut av Sverigedemokraterna. Det efter en bitter intern konflikt i partiet.

Annons

Då hade Håkan Engdahl varit sjukskriven en längre tid och utmanades om posten när han var på väg tillbaka.

I september riktade han ekonomiska krav, men nu mot Region Kronoberg för en som han ansåg felaktig uppsägning och han krävde nu närmare 300 000 kronor. En summa som skulle motsvara ersättningen om han haft kvar uppdraget mandatperioden ut.

I mars fick regionen en deadline av Engdahl och hans advokater om man önskade sig en uppgörelse utanför rättegångssalen. Men region Kronoberg vidhöll att uppsägningen var giltig och att sekreterarrollen var ett förtroendeuppdrag utan anställningstrygghet.

– Nej, så i den meningen har vi ingen tvist med Håkan Engdahl. Han har hävdat att han blivit oriktigt uppsagd och vi har svarat att vi följt det reglemente som finns. Sen står det vid det, sade regionens chefsjurist Anna Widströmer den 1 juni till Smålandsposten

Fyra dagar senare damp stämningsansökan ner hos Växjö Tingsrätt. Nu är kraven uppe i över 400 000 kronor för utebliven lön, semesterersättning och skadestånd.

Smålandsposten har inte kunnat nå Håkan Engdahl för en kommentar.

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons