Annons

Växjö Frias studenter var först ut

Solen strålade och humöret var på topp hos alla, när 140 studenter sprang ut på Växjö Fria Gymnasium under måndagen. Växjö Fria är första ut bland Växjös gymnasieskolor under denna studentvecka.
Växjö • Publicerad 9 juni 2014

Enligt polisen hade knappt 1000 personer samlats, mellan huset Dockan och Växjö bibliotek, för att ta emot alla de elever som tog studenten på Växjö Fria Gymnasium. Linnéuniversitets studentband, Isterbandet, spelade och det gick inte att missa den glädje som fanns bland alla väntande föräldrar, syskon, släktingar och vänner.

– Detta är bästa dagen på året som rektor. Förra året regnade det men i år skiner solen, säger Niklas Bjälkenborn, rektor på Växjö Fria Gymnasium.

Annons

Enligt traditionen får den klass som vann årets skattjakt äran att springa ut som första klass. SA11B knep första platsen i skattjakten och var därför först upp på scenen. Musiken dunkade, studenterna skrek glatt och sjöng samtidigt som de sprang ut. Väl uppe på scenen smällde de av konfettirören och konfettin regnade ner över publiken.

Läs mer i tisdagens papperstidning av Smålandsposten.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons