Annons

Växjö rockfestival begärs i konkurs

Efter två förlustår begärs nu Växjö rockfestival i konkurs. Det är en tidigare delägare i bolaget som står bakom konkursansökan. Medarbetaren uppger att bolaget är på ekonomiskt obestånd och att vd:n Peter Karlsson har brustit i sina åtaganden.
– Jag fattar ingenting, säger Peter Karlsson.
Växjö • Publicerad 16 december 2010

Sommaren 2009 arrangerades Växjö rockfestival på Evedal. Det nystartade bolaget bakom festivalen, Växjö rockfestival AB, gjorde en förlust på drygt 1,6 miljoner kronor. Ett rejält bakslag som innebar att bolagets egna kapital var förbrukat, vilket framgår av verksamhetsberättelsen för 2009.

Trots problemen det första året genomfördes en andra festival – nu under namnet Rock the lake – i maj i år. Lån från aktieägare och en extern finansiär gjorde det möjligt. Men även denna gång blev det en förlustaffär på omkring 300 000 kronor.

Annons

En tidigare medarbetare, tillika delägare i bolaget, säger att bolagets styrelse tog allt för stora risker. Han valde därför att lämna bolaget redan 2009. Och nu har han begärt bolaget i konkurs vid Växjö tingsrätt.

I konkursansökan uppger han att bolaget är på obestånd, med skulder till bland annat honom själv, och att vd:n Peter Karlsson har brustit i sina åtaganden.

– Jag vill få ett slut på det här så att alla band klipps mellan mig och bolaget. Även om jag inte är delägare längre så har jag fortfarande ett borgensåtagande, säger han.

Peter Karlsson, vd för Växjö rockfestival, är minst sagt förvånad, och frågar sig om den tidigare delägaren över huvud taget har rätt att begära bolaget i konkurs.

– Han har inget med det här att göra längre. Vi kommer inte att gå i konkurs. Vi har inga skulder till någon. Jag tänker driva bolaget vidare, säger han.

Andreas Westergren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons