Annons

Växjö: Skola uppmanar till försiktighet efter okänd ”gubbes” kontakt

Efter att en yngre elev blivit kontaktad av en okänd ”gubbe” uppmanar nu Öjaby skolas rektor till försiktighet.
Växjö • Publicerad 9 januari 2018
Efter att en yngre elev blivit kontaktad av en okänd ”gubbe” uppmanar nu Öjaby skolas rektor till försiktighet.
Efter att en yngre elev blivit kontaktad av en okänd ”gubbe” uppmanar nu Öjaby skolas rektor till försiktighet.Foto: Lena Gunnarsson

När en elev från Öjaby skola i Växjö var på väg hem från skolan under måndagen blev hon stoppad och kontaktad av, en för henne okänd, man. Mannen körde en grå/brun bil och ska ha vinkat åt henne och sagt ”kom hit”. Händelsen ska ha inträffat vid bilaffären/miljöstationen i tunneln under riksväg 25.

Det framgår av ett mail med allvarlig information som Anna Karlsson, rektor på Öjaby skola, skickade till alla elevers vårdnadshavare under tisdagen.

Annons

– Detta inträffade under eftermiddagen på måndagen och vi blev kontaktade av elevens vårdnadshavare på tisdagsmorgonen. Jag valde då att informera alla vårdnadshavare samtidigt som vi har haft samtal med våra elever, säger hon till Smålandsposten.

– När det gäller dessa händelser är ögon och öron det bästa, fortsätter hon.

Enligt Anna Karlsson är det första gången på länge som något liknande har inträffat i Öjaby.

– Efter mailet har ett par föräldrar hört av sig och tackat för att vi informerar. Samtidigt måste vi göra en avvägning, vad skrämmer och vad skapar trygghet. Men vi tar upp det som vi finner lämpligt med eleverna och anpassar det efter de olika åldrarna, säger hon.

Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons