Annons

Läckan lagad – alla hushåll ska ha vatten igen

Ett rör under gatan utmed gymnasieskolan Teknikum i Växjö gick sönder under lördagen, vilket orsakade en stor vattenläcka och att ett hundratal hushåll helt saknade vatten.
Vid 19-tiden var läckan lagad och vattnet påsläppt igen.
Växjö • Publicerad 4 januari 2020 • Uppdaterad 5 januari 2020
Foto: LENA GUNNARSSON

Vattnet var under lördagen avstängt för flera hushåll i området kring Gamla Norrvägen på området Norr i Växjö där vattenläckan uppstod.

– Det har brustit i rör i backen. Vi vet i nuläget inte vad som har hänt. Det är en stor spricka i röret med ett öppet hål där allt runnit ut, sa Conny Fransson, VA-ingenjör på Växjö kommun, medan arbetet pågick.

Annons

Hur många hushåll drabbades?

– Jag kan inte svära på hur många det gällde, men jag skulle gissa på upp mot 100 hushåll.

Arbetet på platsen var klart vid 19-tiden på lördagen, men vägen är fortsatt avstängd och lär vara det fram till midnatt.

– När vattnet sen kommit tillbaka rekommenderar vi alla att spola vattnet innan man använder det. Det kan dras med lite skit in och bli missfärgat när vi arbetar, men spolar man innan får man bort det.

Oscar IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons