Annons

Växjöbo kräver omlackering av ”anskrämlig” bil

Enligt Växjöbon lossnar lacken på hans bil så till den grad att den ”ser anskrämlig ut”. Nu kräver han att biltillverkaren ska stå för en omlackering.
Växjö • Publicerad 12 juli 2018
Genrebild från TT som inte har något samband med artikeln.
Genrebild från TT som inte har något samband med artikeln.Foto: Leif R Jansson / TT

En bilägare i Växjö har vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) sedan han hamnat i en tvist med en biltillverkare.

Växjöbon skriver i sin anmälan till ARN att lacken på familjens bil, årsmodell 2007, för ett par år sedan började lossna på allt större ytor vilket gör att den numera ”ser anskrämlig ut”.

Annons

Lackens skick är enligt Växjöbon nu så dåligt att bilen ”knappast går att sälja” och han skriver att ”det är tråkigt att åka omkring med en bil vars utseende ständigt kommenteras”.

Han misstänker att lackskadorna beror på ett produktionsfel när bilen tillverkades och kräver nu att biltillverkaren ska bekosta en omlackering av fordonet.

Bilföretaget har i kontakter med Växjöbon svarat att eftersom fabriksgarantin har gått ut och bilen körts så många mil så väljer man att inte erbjuda någon omlackering som ”goodwill”.

Det blir nu Allmänna reklamationsnämnden som får granska fallet och besluta om Växjöbon ska få igenom sitt krav på kostnadsfri omlackering.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons