Annons

Växjöbo misstänks förinternstöld på Infocare

En man misstänks ha stulit för flera hundra tusen kronor från sin arbetsplats Infocare i Växjö. Men tingsrätten ansåg inte att mannen kan försvåra utredningen och släppte honom.
Växjö • Publicerad 25 januari 2017
Foto: Filip Sjöfors
Foto: Filip Sjöfors

– Han är på sannolika skäl misstänkt för grov stöld. Jag har ingen förståelse för beslutet att släppa mannen eftersom inställningen är att han förnekar brott och vi vet inte var merparten av stöldgodset finns, säger åklagare Anna-Karin von Schoultz som leder förundersökningen.

– Det finns all anledning att misstänka att mannen nu gör vad han kan för att försvaga misstankarna eller försvåra möjligheten att utreda brottet.

Annons

Häktningsförhandlingen hölls under onsdagseftermiddagen bakom stängda dörrar.

Polisen håller alltså på att nysta upp internstölderna som Infocare drabbats av under en längre tid. Polisen kopplades in redan i slutet av förra året och misstankarna riktades mot en av företagets anställda.

Tillslaget mot den misstänkte mannen skedde i veckan och vid husrannsakan hittades en mindre del av stöldgodset.

– Misstanken om grov stöld grundar sig på ett stort antal stölder av datorer och läsplattor. Ett beräknat godsvärde är enligt företaget på omkring 300 000 kronor, säger Anna-Karin von Schoultz.

Enligt vad som framkommit under utredningen inleddes internstölderna i augusti och pågick tills för en vecka sedan.

Polisen utreder om den misstänkte tjuven haft någon medhjälpare inom det drabbade företaget.

Under onsdagen genomförde polisen även flera husrannsakningar i södra Sverige och en man anhölls för häleri.

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons