Annons

Växjöbon blandar Sveriges godaste GT hemma – här är receptet

Christoffer Ek blandade ingefärsmarmelad och te tillsammans med sin gin och sin tonic. Det gav honom segern i tävlingen ”Sveriges bästa gin och tonic”.
Stockholm/Växjö • Publicerad 1 september 2018

Han kan nu titulera sig Sveriges bäste hemmamixer av gin och tonic. I tävlingen som arrangeras av Nöjesguiden och Schweppes korades också den bäste professionella bartendern och med sig upp på prispallen fick Christoffer Mihail Mihaylov från Stockholm.

När Smålandsposten pratade med Christoffer Ek tidigare i somras då han utsetts till en av tre amatörer som tävlade om titeln berättade han att det var ett infall som fick honom att skicka in ett tävlingsbidrag.

Annons

– Jag har kört ett antal drinkar med te innan och ett antal med marmelad, så detta var egentligen en i mängden. Men när jag fick reda på att jag kunde vara med och tävla blev det den jag valde eftersom den kändes mest unik utifrån de kriterierna de ställde.

Juryn lät sig väl smaka och sparade inte på superlativen i motiveringen:

”Med professionella tekniker tog Christoffer sin GT till en ny nivå samtidigt som den var trogen originalet. En tydlig beska från tonicen harmoniserade med både teet och valet av gin. Namnet till trots så tycker vi att den passar perfekt dygnet runt.”

Och skulle man bli sugen på vinnardrinken så kommer receptet här:

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons