Annons

Växjöelever döms för misshandel

Två 15-åriga pojkar döms nu för att ha misshandlat en annan elev på Fagrabäckskolan i Växjö. En tredje pojke döms för olaga hot.
Växjö • Publicerad 23 mars 2018
Foto: Lars-Goran Rydqvist

I september förra året utbröt ett bråk i en korridor på högstadieskolan Fagrabäck i Växjö.

Tre 15-åriga pojkar sökte upp en annan elev på skolan och försökte provocera fram ett bråk. När den utsatte eleven försökte slita tillbaka sin mopedhjälm som en av 15-åringarna hade tagit ifrån honom fick han först ett knytnävsslag över tinningen och därefter fick han ta emot sparkar i det tumult som uppstod i korridoren.

Annons

Två av 15-åringarna döms nu för misshandel. Straffet blir ungdomsvård respektive 30 timmars ungdomstjänst. De två ska även betala 7 500 kronor i skadestånd till sitt brottsoffer.

Växjö tingsrätt ogillar åtalet om misshandel mot den tredje 15-åringen som deltog i skolbråket. Han döms i stället för att ha hotat en annan elev på skolan och han straffas med 20 timmars ungdomstjänst.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons