Annons

Växjöföretag får böta 200 000 kronor

Transportstyrelsen har beslutat att ett transportföretag i Växjö måste böta 200 000 kronor.
Böterna kommer efter att myndigheten upptäckt att företaget har gjort flera överträdelser.
Växjö • Publicerad 10 oktober 2017 • Uppdaterad 11 oktober 2017
Ett transportföretag i Växjö får böta stora belopp efter att Transportstyrelsen upptäckt att dess chaufförer bland annat har kört för många timmar i sträck.
Ett transportföretag i Växjö får böta stora belopp efter att Transportstyrelsen upptäckt att dess chaufförer bland annat har kört för många timmar i sträck.Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

I början av 2016 genomförde Transportstyrelsen en kontroll av företagets färdskrivare och dess kör- och vilotider. Under de två månader som myndigheten kontrollerade konstaterades att Växjöföretaget gjort inte mindre än 108 överträdelser.

I de flesta fall har företagets chaufförer kört lastbil i fler timmar än vad lagen tillåter, i vissa fall har de inte tagit raster tillräckligt ofta och vid flera tillfällen har chaufförerna inte fått tillräckligt lång dygnsvila.

Annons

Myndigheten har därför beslutat att utdöma en sanktionsavgift på 200 000 kronor.

I juli 2017 fick företaget vetskap om att de kunde komma att få en sanktionsavgift av Transportstyrelsen. Företaget fick då möjlighet att yttra sig över ärendet, något som de har avstått från att göra.

Myndigheten skriver i sitt beslut att företaget inte på något sätt har redogjort för vilka åtgärder som företaget har vidtagit för att förhindra förarnas överträdelser.

Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons