Annons

Växjöhems krav 3,4 procent

Växjöhem vill höja hyran med 3,4 procent nästa år. I januari inleds hyresförhandlingarna.
Växjö • Publicerad 17 december 2010

Den som bor i Växjöhem får räkna med en hyreshöjning från februari nästa år. Kraven från bostadsbolaget är i genomsnitt 3,4 procent, vilket innebär en höjning med runt 170 kronor för en normal trerumslägenhet.

I januari inleds hyresförhandlingarna och enligt hyresgästföreningen ligger yrkandet på ungefär samma nivå som de krav många andra bostadsbolag lagt fram. Växjöhem motiverar den begärda höjningen med bland annat dyrare fjärrvärme, el och köpta tjänster.

Annons

Inom Växjöhem, det största allmännyttiga bolaget i Växjö med drygt 6000 lägenheter, återstår alltså förhandlingar om hyreshöjningarna. Men för många är det redan avklarat. För någon vecka sedan blev det klart med en hyreshöjning på 1,95 procent för Hyresbostäders lägenheter. Den höjningen motsvarar en hundralapp mer per månad för en normaltrea.

Vidingehem har höjt med 2,25 procent, samma som Tingsrydshus. Högst hittills blev höjningen för hyresgästerna i Uppvidingehus, med 3,69 procent.

Elisabeth Cederholm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons