Annons

Växjökvinna åtalas efter skidolycka i Österrike

En Växjökvinna åtalas i Österrike efter en skidolycka. Rättegången är i mitten av januari – men hon tänker inte åka dit.
– Detta är helt absurt, säger kvinnan.
Växjö • Publicerad 16 december 2011
Olyckan i Österrike inträffade när Växjökvinnan och en orutinerad skidåkare intill henne skulle lämna sin sittlift.
Olyckan i Österrike inträffade när Växjökvinnan och en orutinerad skidåkare intill henne skulle lämna sin sittlift.Foto: 

Växjökvinnan är en erfaren skidåkare och åkte liksom tusentals andra svenskar skidor i de Österrikiska alperna i början av året. Olyckan inträffade när hon skulle stiga av en sittlift där hon satt jämte en annan kvinna.

– Hennes skidstav fastnade i min pjäxa. Jag var tvungen att dra mig loss och då ramlade hon mot en stolpe, berättar Växjökvinnan sedan Smålandsposten berättat att rättegång väntar i januari.

Annons

Kvinnan har åtalats av åklagare i Innsbruck för vållande till svår kroppsskada. Åklagaren påstår i gärningsbeskrivningen att Växjökvinnan stötte till den andra skidåkaren med komplicerade ledbands- och korsbandskador som följd.

– En ren olycka. Min man satt i stolsliften bakom och såg hur hon hakade fast i mig. Om jag gjort något fel så hade jag förstås stått för det, men allt ihop känns helt absurt.

Enligt Växjökvinnan gick den skadade kvinnan i skidskola och var märkbart rädd och osäker under liftturen.

– Jag funderade själv när jag satt jämte hur skidläraren kunde släppa upp henne själv i den här backen. Efter olyckan flög skidläraren på mig och frågade efter min legitimation.

Den misstänkta kvinnan säger att hon polisanmäldes direkt och att det sker rutinmässigt vid liknande olyckor med personer i skidskola inblandade.

– Nu måste vi kontakta Alpresor och prata med deras jurist om det är. Det känns fruktansvärt olustigt.

Växjökvinnan säger också att skidläraren bad om ursäkt efter olyckan, nu kallas han som åklagarens nyckelvittne. Kvinnan tillägger att hon inte tänker åka till den planerade rättegången i Österrike om en dryg månad.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons