Annons
Nyheter

Paret Ekberg först ut att käka indiskt i Växjö

Nyheter • Publicerad 20 december 2011
Jan och Kerstin Ekberg var först med att smaka det indiska köket i Växjö.
Jan och Kerstin Ekberg var först med att smaka det indiska köket i Växjö.Foto: 
Marcus Andersson, ägarsonen, var den som kom på namnet Indian Chili.
Marcus Andersson, ägarsonen, var den som kom på namnet Indian Chili.Foto: 
Förre handbollsspelaren Henric Moberg tyckte att maten smakade bra.
Förre handbollsspelaren Henric Moberg tyckte att maten smakade bra.Foto: 
Sten Andersson och Belinda Chai.
Sten Andersson och Belinda Chai.Foto: 
Midde Afram, profil i reaggebandet Tribe Vibes, kom med arbetskamraterna.
Midde Afram, profil i reaggebandet Tribe Vibes, kom med arbetskamraterna.Foto: 
Håkan och Mia Claesson har längtat efter en indisk restaurang i Växjö.
Håkan och Mia Claesson har längtat efter en indisk restaurang i Växjö.Foto: 

Paret Jan och Kerstin Ekberg var premiärgäster när Växjös första indiska restaurang slog upp portarna vid lunchtid igår.

– Jag gillar indisk mat och ett besök här passade fint eftersom jag fyller år denna dag. Maten smakade bra, sa Kerstin Ekberg.

Annons

Indian Chili är namnet på denne indier som drivs av Sten Andersson och Belinda Chai. I köket huserar Dolly Patel, född i Bombay i Indien, och utbildad kock.

– Vi tror att det kommer att gå bra och att indisk mat är eftertraktad även i Småland. Redan för tre år sedan fick vi idén till att öppna en indisk restaurang, men ibland behöver man stöttning på vägen, förklarade ägarparet.

Till en början har restaurangen enbart öppet på luncherna, men bokningar kan tas emot och efter nyår ska de också servera a la carte.

Flera av gårdagens lunchgäster hade provat på indiskt i de svenska större städerna.

– Vi älskar indisk mat och den här etableringen har vi sett fram emot. Det var supergott, tyckte paret Håkan och Mia Claesson.

Premiärmenyn bestpd av en välkryddad tomatsoppa och kycklingcurry alternativt grönsakscurry.

FAKTA

Indisk restaurang

Var: Bäckgatan i Växjö.

När: Måndagens lunch.

Så många kom. Få tomma stolar bland 70 platser i ett par omgångar.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons