Satsa på att behålla simhallen vid sjön

Insändare Artikeln publicerades

Jag har med intresse följt turerna kring planerna på byggande av Växjös nya simhall. Jag roade mig med att promenera runt simhallen och studerade miljön runt den och jag kom fram till den slutsatsen att denna simhall måste ha kanske Sveriges finaste läge.

Renovera och bygg ut simhallen vid Växjösjön, det tycker Kenneth Karlsson.
Foto: Pontus Steneros
Renovera och bygg ut simhallen vid Växjösjön, det tycker Kenneth Karlsson.

Byggnaden är naturligtvis i behov av ganska omfattande renoveringar, ombyggnader, 50-metersbassäng med mera, men läget nästan mitt i stan med Växjösjön som ligger precis nedanför, här kan man utnyttja utsikten på ett fantastigt sätt vid en ombyggnad och nybyggnation.

Men politikerna med Moderaterna i spetsen vill bygga nytt i en grop utanför stan, nedanför Holmgrens bil. Man tar sig för pannan. Inget ont om bilfirman, den är nog jättebra. Men ska vi flytta simhallen från kanske Sveriges finaste läge, till kanske Sveriges fulaste läge. Ska vi i Växjö gå med på att det byggs svindyra lägenheter för de rika på den fina plats där simhallen ligger i dag? Jag undrar vad som ligger bakom detta.

Nej, jag tycker att alla goda krafter ska sättas in i planeringen av en om och nybyggnad av simhallen på nuvarande plats. Rådet jag vill ge till Alliansen. Säg nej till byggbolagen och låt dem bygga sina svindyra lägenheter någon annanstans, annars får vi gå ut i protester som vi gjorde på 1970-talet när okloka politiker ville riva gamla badhuset. Är det någon som vill riva den byggnaden i dag, det kommer att bli det samma med dagens simhall om 45 år.

Kenneth Karlsson, Växjö