Annons

Musiken bästa spåret

Jag vet inte hur det är med er, men själv hänger jag kvar ända in i eftertexterna och det stora kramkalaset. Noterar roat att domare Lindström kramar om Amie Bramme Sey medan han tar Gunnar Bolin i hand. Kodspråket i ”På spåret” är lika gammeldags som programmet?
”På spåret” • Publicerad 21 december 2018
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin nödbromsar in segern.
Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin nödbromsar in segern.Foto: Bo Håkansson

Jag älskar låtskrivaren Tanya Tucker. Jag älskar översättaren Alf Robertson. Och jag älskar artisten Christian Kjellvander.

När dessa giganter liksom förenas uppstår ljuv musik och jag skriker högt i tv-soffan. När den makalöse Kjellvander sedan tolkar en av Bruce Springsteens mest kända låtar inser jag hur underskattad han faktiskt är.

Annons

Att det inte blev en låt signerad Jokkmokks-Jokke var enda smolket i den musikaliska glädjebägaren. Helt övertygad om att Kjellvander hade kunnat göra storverk med ”Gulli-Gullan”.

Är ”På spåret” Sveriges bästa musikprogram när bäst före–datum är passerat när det gäller till exempel ”Så mycket bättre”? Tror det.

”På spåret” känns i alla fall som den sista resten från tjock–TV:ns guldålder. Det som framtidens arkeologer kommer att sitta och putsa bort dammet på med liten borste. Man kommer att tala om radarparet Luuk/Lindström med samma värme som när det gäller andra markörer, som Sven Jerring och Lennart Hyland.

Det var mycket skratt, glädje och hejsantjosan i det fjärde programmet. Mycket tack vare fyra tävlande som bjöd på sig själva. Och det var ruggigt spännande med 17 lika i halvlek. Att sedan veteranerna Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin säkrade segern med 34-31 var väl tämligen rättvist. Även om Grotescos Emma Molin och Hanna Dorsin gjorde en stark uppryckning.

Kanske den andra gruppen är roligare än den första.

”På spåret”

Typisk Lindströmare: ”För alla dem som sitter hemma och antecknar…”

Udda land: Somalia är ett väldigt otippat land i ”På spåret”-historien.

Töntigt: Listan med förutbestämt brottningstema.

Bonusinfo: Radions kulturknutte, Gunnar Bolin, berättade i Morgonstudion att han tittat sig igenom Ingmar Bergmans samlade filmproduktion. På arbetstid. Vad säger skattebetalarna?

Per HägredSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons