Tingsryd föll – på fel domslut

En domartabbe kostade Tingsryd två poäng i bortamatchen mot Almtuna. Uppsalalaget kunde 38 sekunder in i förlängningen avgöra, 4–3.
Uppsala • Publicerad 31 januari 2018
Mats Fröshaug gav Taif kvitteringsmålet.
Mats Fröshaug gav Taif kvitteringsmålet.Foto: Lena Gunnarsson

Tingsryd ledde med 3–2 med nästan två minuter kvar.

Då åkte Tingsryds Axel Levander ut på två minuter för hög klubba, men tv-bilderna visade att det var Almtunaspelarens klubba som bedömdes.

– Vi fick en smäll helt på trynet. Det var ju motståndarens klubba som han tog tvåan för. När det är en minut kvar av en viktig match måste domaren var 110 procent säker och inte chansa, säger Tingsryds tränare Magnus Sundquist.

Han låter besviken och förbannad.

– När domaren kollat på filmen lägger han sig platt och ber om ursäkt. Jag svarade att det var lite sent att komma med det nu.

Tingsryd fick en hemsk avslutning.

Med 1.57 kvar åkte Axel Levander ut och med sex mot fyra kunde Almtunas JVM-back Gustav Lindström med ett backskott göra 3–3.

38 sekunder in i förlängningen kunde Viktor Hertzberg i en situation tre mot en skjuta segermålet.

William Romfors skapade den första Tingsrydschansen, men efter 8.17 slog Almtunas superkedja till. Den med Oscar Milton, Victor Rollin-Carlsson och Viktor Hertzberg.

Viktor Hertzberg passade genialt fram till målskytten Oscar Milton. Därmed hade Hertzberg gjort sin 23:e poäng på lika många matcher. Det skulle senare bli ytterligare en.

Det var Taif som hade lägena i slutet av första perioden genom Mikael Frycklund och Kim Tallberg.

Almtunas Per Svensson åkte på tio minuter för tackling mot huvudet på Mathieu Tousignant, men Taif kunde inte utnyttja detta.

Istället exploderade Taif i andra redan efter halvminuten. Mats Fröshaug fick bra träff från kanten och pucken satt snyggt bakom Almtunas målvakt Arvid Ljung.

Emil Forslund gav Taif ledningen sedan han fått pucken via en skridsko och i röran förpassat den i mål. Måns Hermansson hade ett friläge strax efter.

När Almtuna fick ett powerplay efter tolv minuter var det kvitterat. Masi Marjamäki gjorde sitt första mål i Almtunadressen.

4.09 i tredje perioden gav Kim Tallberg Tingsryd ledningen och det såg ut att bli avgörande.

Just kedjan med Emil Forslund, Mats Fröshaug och Jacob Dahlström stack ut lite extra i Tingsryd.