Skolungdomar i Växjö kastade snöbollar på bilar – har anmälts

Växjö Artikeln publicerades

Mellan fem och tio elever har polisanmälts efter att de har kastat snöbollar på körande bilar på Norrleden.

Skolan kopplar ihop snökastningen med en olycka som skedde ungefär samtidigt.

Mellan fem och tio elever har polisanmälts efter att de misstänks ha kastat snö på körande bilar på Norrleden.
Foto: Montage/Smålandsposten/TT
Mellan fem och tio elever har polisanmälts efter att de misstänks ha kastat snö på körande bilar på Norrleden.

Ett antal elever från Norregårdskolan har polisanmälts efter att de stått på en bro över Norrleden och kastat ner snöbollar på trafiken.

– Vad jag har fått berättat för mig handlar det om elever som har kastat snö på bilar som har passerat på Norrleden. Eleverna har identifierats och polisanmälts. Deras föräldrar informerades under dagen, säger rektorn Mats Wahlsten.

Som Smålandsposten har rapporterat om tidigare har någon eller några tidigare kastat stenar ner från den aktulla bron. Efter det har ett nät satts upp för att förhindra att saker kastas ner på trafiken.

– Det är konstigt att det går att kasta ner något på trafiken eftersom tanken är att nätet ska förhindra detta, säger Mats Wahlsten.

Skolan kopplar samman snöbollskastningen med den olycka som skedde på Norrleden vid lunchtid.

– I samband med detta skedde en trafikolycka i närheten men om dessa händelser hänger ihop vet jag inte. Det får polisen utreda, säger Mats Wahlsten och fortsätter:

– Vi har informerat eleverna om faran med att göra detta. Men de verkar inte förstå att om snö och is kastas på bil, som kommer i en hög hastighet, så blir det en enorm kraft.

Polisen ser det dock som osannolikt att snöbollskastningen skulle hänga ihop med olyckan.

– Det är klart att det kan finnas ett samband men varför skulle då föraren ha smitit från platsen? Vi hanterar olyckan som en smitning, säger Anna-Karin Davidsson, jourhavande förundersökningsledare vid Kronobergspolisen.