GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förbättringarna av väg 941 är fortfarande prioriterade för Socialdemokraterna!

Svar på ”Parodi i Eneroths fögderi” i Smålandsposten den 9 december.
Replik • Publicerad 14 december 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Väg 941 behöver förbättras.
Väg 941 behöver förbättras.

Vi vill tacka för att ni lyfter frågan om väg 941 men också placera den där den hör hemma – i moderatstyrda Region Kronoberg. Det är riktigt att länstransportplanen 2022–2033 ska upp för beslut i regionfullmäktige under 2023 och att remissutgåvan föreslår en framskjutning av väg 941. De politiska partierna som är representerade i regionfullmäktige är i detta fall både remissinstans och de som fattar beslut. Socialdemokraterna lämnade 22 november 2021 in ett remissvar där vi tydligt slår an följande gällande väg 941:

”I gällande länstransportplan, som antogs i december 2017, låg väg 941 som namngivet projekt. Det innebär att Trafikverket ska bygga den enligt regionfullmäktiges fattade beslut. Socialdemokraterna är kritiska till den tidplaneförflyttning framåt som nu föreslås kring väg 941.”

Vi förutsätter att beslutet från 2017 följs såvida regionfullmäktige inte fattar något annat beslut.

Ett är säkert – Socialdemokraterna i Region Kronoberg kommer inte att ändra sig. Hur de andra partierna, särskild de i det moderatledda styret, ställer sig i frågan kan inte vi svara på. Vi hoppas dock att fler partier gör samma prioritering som vi – det är mycket angeläget att förbättringarna av väg 941 sker snarast.

Henrietta Serrate (S), oppositionsråd

Robert Olesen (S), gruppledare i regionfullmäktige, representant i regionala infrastrukturberedningen och partidistriktets ordförande

Joakim Pohlman (S), 2:e vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.