Annons

Nya Alliansen driver Sverigedemokratisk politik i Växjö

Replik till Alliansen om kött på skolmenyn (Smålandsposten i går).
Replik • Publicerad 2 juni 2022
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Blågröna Växjö har under mandatperioden konsekvent röstat nej till alla förslag som Sverigedemokraterna lagt. Det blir tydligt att det nu är Sverigedemokraternas närvaro och politik som är vinnare i längden.

Det är ju Sverigedemokratisk politik som den nybildade Alliansen driver.

Annons

Representanter för Sverigedemokraterna i Växjö förstod tidigt vikten av att äldre, sjuka och växande barn som föredrar och behöver protein från kött ska serveras det, som alternativ varje dag. Alliansen har låtit Miljöpartiet stoppa i viktiga frågor som rört våra mest sårbara, äldre och skolelever.

SD har konsekvent röstats ned och inte sällan som i aktuell fråga kritiserats för att vilja missgynna klimatet. Genom att exempelvis att ha kött på skolmatstallriken. Så snart Miljöpartiet lämnade styrandebåset och valarbetet började så är det plötsligt Sverigedemokratisk politik som Alliansen levererar. Att vända kappan efter vinden kallas detta populärt för.

Alliansen har helt enkelt insett att klagomålen på främst skolans mat måste man lyssna på. Det hedrar Alliansen att man faktiskt kan ändra sig och vi har inte heller förväntat oss något erkännande för vårt förutseende och tips om goda idéer. För visst kan det kännas tungt att våra förslag i fyra år konsekvent har röstats ner. Vi är enbart glada för barnens skull och önskar alla att kunna äta sig mätta. Gott om valfläsk stekes nu på ren småländska!

Christer Svensson (SD), Växjö

Annons
Annons
Annons
Annons