Annons

Replik: ”SD står fast vid att EU inte ska bestämma över våra löner”

”Socialdemokraterna säger att de vill skydda våra arbetare, men deras agerande i Bryssel talar för motsatsen”, skriver Johnny Svedin (SD) i en replik.
Debatt • Publicerad 7 juni 2024
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Johnny Svedin på Sverigedemokraternas valvaka den 11 september 2022 i Kalmar.
Johnny Svedin på Sverigedemokraternas valvaka den 11 september 2022 i Kalmar.Foto: Suvad Mrkonjic

Mattias Petersson från SSU Arbetarna försöker vilseleda svenska arbetare till att tro att en röst på Socialdemokraterna är en röst för den svenska arbetsmarknadsmodellen. Men bakom hans vackra ord döljer sig en annan verklighet: Socialdemokraterna är de som gång på gång röstar för att överföra mer makt till Bryssel, vilket underminerar just den svenska modellen de säger sig vilja skydda.

Sverige har en unik och framgångsrik arbetsmarknadsmodell där arbetsgivare och fackföreningar förhandlar direkt utan statlig inblandning. EU:s sociala pelare och tillhörande direktiv hotar denna modell genom att föreslå överstatliga lagar som minimilönedirektivet. När man rankar de svenska partierna efter deras motstånd mot maktöverföringen till Bryssel i Europaparlamentet, hamnar Socialdemokraterna bara på sjätte plats. Trots att de erkänner att EU hotar vår självständighet och våra arbetsvillkor, visar deras röster i Europaparlamentet något helt annat. Socialdemokraterna säger att de vill skydda våra arbetare, men deras agerande i Bryssel talar för motsatsen.

”Vi har visat detta genom att konsekvent rösta emot förslag som innebär en maktförskjutning till Bryssel.”
Annons

Sverigedemokraterna står fast vid att EU inte ska bestämma över våra löner och arbetsvillkor. Vi motsätter oss kraftfullt minimilönedirektivet och andra försök till överstatlig reglering av arbetsmarknaden. Vi anser att sådana beslut ska fattas på nationell nivå, där vi bäst förstår våra egna förutsättningar och behov. Vi har visat detta genom att konsekvent rösta emot förslag som innebär en maktförskjutning till Bryssel.

Det är viktigt att svenska arbetare inser vilka som verkligen står upp för deras intressen i EU. Socialdemokraterna må prata om att bevara den svenska modellen, men deras agerande i Europaparlamentet visar att de är beredda att offra den för att följa EU:s agenda. Sverigedemokraterna är det parti som tydligast och mest konsekvent säger nej till EU:s inblandning i vår arbetsmarknadspolitik.

Den 9 juni står Sveriges arbetare inför ett kritiskt val: att försvara sina intressen och bevara vår unika arbetsmarknadsmodell eller att låta Bryssel äventyra deras vardag. En röst på Sverigedemokraterna är en tydlig signal mot maktöverföringen till Bryssel och för våra arbetare. Rösta på Sverigedemokraterna för ett starkt och självständigt Sverige där arbetarna står i fokus, inte Bryssel.

Johnny Svedin (SD), Kalmar

Riksdagsledamot och kandidat till EU-parlamentet

Läs tidigare inlägg i debatten:

Annons
Annons
Annons
Annons