GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Socialdemokraterna står på hyresgästernas sida

Svar till Gunilla Thunberg (”Dålig moral av Växjöbostäder” i Smålandsposten den 9 december).
Replik • Publicerad 16 december 2021
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Oscar Appelgren

Allmännyttan är en viktig del i kommunens bostadsbestånd och har som uppgift att tillhandahålla hållbara och prisvärda bostäder till alla. Socialdemokraterna förstår din oro över utvecklingen i Växjö kommun. Kommunen, som äger bostadsbolaget, gör just nu stora överskott, som på två år väntas hamna på över en halv miljard. Samtidigt har den moderatledda majoriteten bestämt att Växjöbostäder ska fortsätta med sin utdelning till kommunen på cirka 100 miljoner om året.

Socialdemokraterna har föreslagit utdelningar på dessa nivåer ska upphöra men vi får noll respons från den styrande majoriteten. Pengarna behövs i Växjöbostäder och skulle kunna användas till bland annat bolagets underhållsskuld men även till trygghetsskapande åtgärder i bostadsområdena.

För att få till en förändring krävs ett maktskifte.

Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.