Annons

Fler ska idrotta

Det är inte många som idrottar och jag tycker att det är idioti!
Insändare • Publicerad 3 december 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Ørn E. Borgen

Det är ett stort problem att inte så många är fysiskt aktiva. Enligt Vårdgivarguiden är ungefär hälften av alla män i Sveriges befolkning överviktiga (fetma). Till följd av det så kommer de flesta känna sig tröttare och latare. Alla ska känna sig pigga så att de kan orka med att gå i skolan och mer.

För det andra så har min gamla lärare berättat en gång om ett test där en klass delades upp i två grupper. Den ena gruppen hade fysisk aktivitet före provet och den andra gruppen gjorde provet utan att göra något speciellt. Alla hade övat lika mycket men den gruppen som hade haft fysisk aktivitet hade i genomsnitt mycket bättre resultat. Det jag vill komma fram till att vår hjärna får mer syre och vi blir piggare inför proven.

Annons

Dessutom tycker jag att de som säger att vara överviktig är en sjukdom pratar i nattmössan. Det är på grund av att de inte är fysiskt aktiva och de äter alldeles för mycket. Det finns folk som har haft det svårt med fetma, men de har inte gett upp, de har tränat stenhårt och nu mår de superbra.

Sist men inte minst så tycker jag att alla ska vara fysiskt aktiva!

Wilhelm Olsson

Annons
Annons
Annons
Annons