Annons

Förbjud läxor!

Många anser att läxor är bra för kunskapen, jag anser att det är helt fel! De förstör ens mående!
Insändare • Publicerad 3 december 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Linda Forsell / SvD / TT

Läxor kan göra så att barnen kan må dåligt psykiskt. Eftersom man kan sitta med läxor hur länge som helst vilket kan leda till att man får gå och lägga sig sent vilket gör att man är väldigt trött om dagarna och man är lite nere. Cirka 20 procent av skolans elever mår dåligt enligt SVT – så kan det ju inte få vara! Man kan också gå och grunna på dagarna hur man ska göra när man kommer hem med läxorna.

Alla vuxna säger att man ska idrotta för att det är bra för hälsan. Hur i hela friden ska man kunna göra det om man ska hålla på och göra sina läxor. Det kommer ju inte fungera! Om man ska kunna idrotta och ha någon fritid iallafall måste man ju ha lite tid till det också.

Annons

Barn behöver fritid för att kunna ha en bra uppväxt. När man har läxor kan man ju inte ha någon fritid eller umgås med sin familj. Vilket leder till att man kan få en dålig relation med sina föräldrar.

Många anser att läxor är bra för både kunskap och för att man ska kunna hänga med och inte ligga efter. Jag tycker att lärarna inte ska vara så lata och lära oss mer på lektionerna. Jag tycker dock att om man inte har gjort några sidor i matteboken så ska man kunna ta hem boken och jobba lite hemma.

Jag anser att man ska förbjuda läxor!

Ture Edin

Annons
Annons
Annons
Annons