Annons

Insändare: ”Är en 10-öring i skattelättnad värd en försämring för äldre?”

Kenneth Enelund i Linneryd kritiserar Tingsrydsstyret och menar att deras vilja att sänka skatten leder till försämringar för äldre.
Insändare • Publicerad 12 juni 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tingsryds kommun.
Tingsryds kommun.

Birgitta Arvidsson (KD) har rätt. Politiker skall inte detaljstyra verksamheter. Men om politiker tror att förändringen leder till en sämre verksamhet eller tror att förändringen är till för att frigöra personal som kan användas i annan verksamhet måste man ingripa. Är denna förändring verkligen personalens önskan?

Att laga mat är något fundamentalt för oss människor. Att som besökare på Solglimten och Solgläntan få vara delaktig i matlagningen väcker minnen och kan anses ingå i rehabiliteringen.

”Som vanligt är det vi äldre som skall stå för notan.”
Annons

Alliansen i Tingsryd kommun vill sänka skatten med 10 öre och därför måste man minska utgifterna någonstans. Som vanligt är det vi äldre som skall stå för notan. Alliansens ambitioner är att minska personaltätheten, centralisera äldreomsorgsverksamheten, slopa 85-plus-garantin, se över dimensioneringen av platserna på våra särskilda boenden, flytta seniorverksamheten från Lindegården och förändra verksamheten på Solglimten och Solgläntan. Dessutom skall Alliansen ta bort förmånen med fri sjukvård från 85 år och höja kostnaden för äldres mat och matdistribution.

Enligt jämförelse i Kolada (en databas för kommuner och regioner, reds anm) är Tingsryd sämre än rikssnittet när det gäller daglig bemanning på våra särskilda boenden och har högre andel än rikssnittet som besväras av ensamhet inom hemtjänsten. Är en 10-öring i skattelättnad värd en ytterligare försämring?

Kenneth Enelund, Linneryd

Annons
Annons
Annons
Annons