Annons

Läxor ska förbjudas!

Många tycker att läxor är nödvändigt och att man måste ha det för att lära sig mer. Men jag tycker att man ska ha sin fritid i fred och inte behöva göra skolarbete hemma på den lilla fritiden vi har efter skolan.
Insändare • Publicerad 3 december 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Varför vi inte ska ha läxor och vad som skulle bli bättre om vi inte hade några läxor är att vi skulle ha mer tid till att göra olika aktiviteter på din fritid och mer tid till att kunna röra på dig. Vuxna brukar säga att ungdomarna rör på sig för lite men om vi inte hade några läxor så skulle vi ha jättemycket mer tid till att göra olika aktiviteter på vår fritid. Och om vi inte är ute och rör på oss som alla vill och tycker att vi inte gör så kanske vår hälsa blir mycket sämre.

En annan anledning till att vi inte ska ha läxor är att vi blir stressade och kan inte tänka på något annat än skolan även när man kommer hem och då kan man inte slappna av när man kommer hem. Och om man inte slappnar av när man väl är hemma så kanske man jobbar sämre i skolan.

Annons

Vissa kanske tänker att skoldagarna skulle bli längre och fler om man inte hade några läxor att göra hemma efter skolan.

Jag anser att läxor ska förbjudas!

Med arga hälsningar, trött elev

Annons
Annons
Annons
Annons