Annons

Mer rast i skolan

Jag tycker att elever behöver mer rast i skolan för att det är inte bra att till exempel ha tre lektioner i rad och sen har man tio minuters rast. Så här var det i alla fall på Lenhovdaskolan som är en låg- och mellanstadieskola.
Insändare • Publicerad 3 december 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: ERIK G SVENSSON

Jag tycker att man ska ha mer rast i skolan för att kunna fräscha upp minnet och prestera på topp på proven och läxorna och vara piggare och gladare. På det här sättet har eleverna chans att välja fler gymnasium ifall allt går bra på proven, för då får man bättre betyg vilket leder till att man får fler kunskapspoäng och då kan välja mellan fler gymnasieutbildningar och vilket jobb man vill gå.

Det finns många personer som säger att ungdomar är ute för sällan men ifall eleverna får mer rast så kommer det visa resultat att vi är ute oftare och har bättre hälsa.

Annons

Men ifall det här ska ändras så kommer eleverna få längre skoldagar, för att alla ska ha tillräckligt mycket undervisningstimmar för att alla ska kunna få ut sina kunskaper och få all hjälp man behöver. Jag tycker inte dagarna behöver bli längre för det handlar om tio minuters mer rast. Jag fattar ifall elever måste ha alla timmar men jag tror som sagt att det inte gör något ifall vi elever får tio minuter extra.

Jag hoppas att många håller med mig och att jag kan inspirera många med detta. Vi elever behöver verkligen mer rast och allt det här.

Galen högstadieelev

Annons
Annons
Annons
Annons