Annons

Skolmaten i Älghult är inte god

Jag tycker att skolmaten i Älghult inte är god för jag tycker inte att det smakar gott. Att vi sen har samma mat efter sex veckor tycker jag är dåligt.
Insändare • Publicerad 3 december 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Älghultsskolan.
Älghultsskolan.Foto: Annika Niquet

Vi måste få något nytt i stället för att bara äta samma mat hela tiden här i Älghult. Enligt undersökning av Lilla aktuellt 2016 är det fyra av tio som inte tycker om maten och två av tio hoppar över maten i skolan.

Maten i skolan är inte god. Man måste ju bli mätt i skolan. Om det inte är god mat så kommer man gå upp till Coop i Älghult och köper en massa godis och det är inte bra för tänderna. Då slösar man massa pengar och då blir mamma arg.

Annons

Men om det är god mat så kommer eleverna att bli mätta och vara uppmärksamma och bättre i skolan och då får vi bättre betyg och kommer in på ett gymnasium. Enligt livsmedelsverket ska vi högstadieelever ha 2000 till 3000 kilokalorier per dag. Så nu när vi inte får god mat så kommer vi ju aldrig nå upp till det. Vilket gör att vi kommer må dåligt och inte göra det vi ska. Så vi borde få bättre mat.

Andra tycker säkert inte så här eller folk tycker om skolmaten men majoriteten här i Älghult gillar inte skolmaten. Hur ska alla elever annars kunna jobba på lektionerna och vara pigga och glada. Mattanterna borde ge godare mat och olika maträtter.

Så jag tycker att skolmaten i Älghult borde bli bättre.

Alvin Rüger

Annons
Annons
Annons
Annons