Annons

Som vanligt är SD ute efter att söndra och splittra

Angående SD:s påhopp på kulturen i Smålandsposten den 4 januari.
Replik • Publicerad 8 januari 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Tommy Pedersen/TT

Jag är tacksam över att Sverigedemokraterna inte sitter vid makten i vare sig Växjö eller Alvesta kommun. Tack vara det kan vi tillåta alla människor att vara som de är och se ut som man vill.

Som vanligt är Sverigedemokraterna ute efter att söndra och splittra, ställa grupper emot varandra och försöka styra kulturen och bestämma vad vi ska få se, höra, känna och göra.

Annons

Det är precis det här man fasar för – om SD kommer till makten kommer de att inskränka på vår kultur och begränsa yttrandefriheten och alla människors sexuella likaberättigande.

SD säger sig som enda parti sätta ner foten när det gäller att stoppa kulturen. Tack och lov är det inga fler partier som gör det!

Nej, det SD gör är att så split och hat mellan grupper och följden kan bli långt mer katastrofal än vad de över huvud taget kan föreställa sig.

I ingressen av sin debattartikel så hänvisar man till en ”kulturelit”. Jag och många med mig tillhör inte en så kallad "kulturelit", men vi låter all konst och kultur få ta plats.

Man anser även att SD har fått bära skulden för att personal i Malmö har blivit dödshotade och det är inte så svårt att förstå vem som eldar upp det hatet.

Varje förnuftig människa låter sig inte styras till att tänka och tycka vad SD anser vara rätt och riktigt, varje förnuftig människa har fria tankar och vill låta alla människor leva fria från hat och fördomar och vara precis vad de vill.

Och till slut – det finns inte en tvååring i världen som skulle se något sexuellt eller konstigt med en berättarstund med två män i kvinnokläder, det är först när vi vuxna talar om för dem att det skulle vara hemskt, farligt och otäckt som de blir förvirrade.

Magnus Lo

Annons
Annons
Annons
Annons