Annons

Tomma löften från Moderaterna

Svar till Oliver Rosengren.
Replik • Publicerad 9 januari 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Oliver Rosengren (M).
Oliver Rosengren (M).Foto: Axel Adolfsson

”Vi tänker inte att från vår sida skapa förväntningar och förhoppningar, som sedan inte går att infria” säger Edward Riedl (M), ordförande i Finansutskottet. Tänk om Moderaterna hade sagt det före valet. Men Oliver Rosengren fortsätter oförtrutet med motsatsen. Fem kronor lägre pris på bränslet i pumpen, om ett år! Ett år efter utlovad sänkning i valet. Elkostnadskompensation i november blir i bästa fall slutet av februari.

Ny kärnkraft ska sänka priset på el ! När då ? Om 15–20 år, eller när? Vem ska bygga? Efter två kärnkraftverk i Frankrike och England ) av den typ som Finland snart ( byggstart 2005 ) ska avsluta testkörningarna på, som alla är fyra gånger dyrare än beräknat och 13 år försenade, finns nästan inga leverantörer kvar utanför Kina och Ryssland. Knappast rekommenderade samarbetspartners i dag. Korea kan också leverera, men inte med de säkerhetskrav som ställs i Europa. Ska Ebba B och Ulf K starta nytt ? Under väntetiden kan havsbaserade vindmöllor producera minst lika mycket el, till lågt pris och lika leveranssäkert som kärnkraft. (50 procent står stilla i Frankrike)

Annons

”Integrationen är roten till många av Sveriges allvarliga problem.” Vem var det som sa ”öppna våra hjärtan… ” ? Läs på bättre om svensk politisk historia.

Jan- E Carlsson

Annons
Annons
Annons
Annons