Annons

Unogård om kärnfulla lagmötet - ”ett sundhetstecken”

När Växjö DFF:s spelare och tränarstab, dagen efter uddamålsförlusten mot Piteå i den allsvenska premiären, hade obligatorisk utvärdering blev det en intensiv och kärnfull diskussion.
Foboll • Publicerad 19 april 2024
Växjö DFF-spelarna Emma Holmqvist, Emma Pennsäter och Alexandra Jonasson deppar efter premiärförlusten mot Piteå.
Växjö DFF-spelarna Emma Holmqvist, Emma Pennsäter och Alexandra Jonasson deppar efter premiärförlusten mot Piteå.Foto: SIMON ELIASSON
Matchguide

Växjö DFF-Kif Örebro

Vad: Match i Obos Damallsvenskan.

När: Lördag kl 15.00.

Var: Visma Arena.

Saknas i Växjö: Bryndis Nielsdottir och Tilde Johansson.

Tv: Viaplay.

– Ifjol dröjde det flera matcher in i säsongen innan vi hade ett liknande möte under vilka vi är öppna mot varandra, ifrågasätter saker och ser till att alla verkligen får säga sitt för att vi sedan ska kunna nå konsensus, säger Växjös tränare Olof Unogård.

Att ett sådant möte ”uppstår” redan efter en hedersam 2–3-förlust borta mot extremt hemmastarka Piteå är förstås ett tecken på att Växjö DFF tagit steg.

Annons

– Jag tycker det är ett sundhetstecken att alla var grymt besvikna efter söndagens förlust. Det finns helt klart en hunger i den här truppen, medger Unogård.

Men vad diskuterade ni på utvärderingsmötet?

– Olika saker förstås, men bland annat varför vi blev alltför ”låga” när vi i andra halvlek gick över till fembackslinje. Det var verkligen inte meningen att försöka försvara ledningen utan en förändring för att kunna pressa mer effektivt. Men så blev det inte i praktiken. Det, bland annat, pratade vi om, liksom försvarsagerandet vid Piteås första och tredje mål, svarar Unogård.

”Jag tror Örebro är väldigt sugna på att vinna efter deras knappa 0–1-förlust mot Hammarby i premiären och två uddamålsförlusten mot oss ifjol. Men även vi vill förstås föra spelet för att kunna ta tre poäng.”
Olof Unogård

Under lördagseftermiddagen väntar hemmapremiär mot Kif Örebro, som åtminstone offensivt använder sig av samma 3–4–3-taktik som Piteå.

– Jag tror Örebro är väldigt sugna på att vinna efter deras knappa 0–1-förlust mot Hammarby i premiären och två uddamålsförlusten mot oss ifjol. Men även vi vill förstås föra spelet för att kunna ta tre poäng, säger Unogård.

Hybridgräset på Visma Arena är bättre än vid samma tid ifjol, men underlaget kan ändå erbjuda utmaningar när lagen ska lägga upp sina matchplaner.

Ett annat faktum som ger matchen lite extra krydda att Växjö vill ha Örebro efter sig i tabellen den här säsongen – och att Örebro vill ha Växjö efter sig i tabellen den här säsongen...

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons