Annons

Växjö Lakers gjorde ett blekt intryck

Efter 4–1 och en stor spelmässig dominans i söndags var Växjö Lakers stor favorit inför den andra SM-kvartsfinalen mot Brynäs på tisdagskvällen. Men det blev ett favoritfall i Gavlerinken.
Gävle • Publicerad 20 mars 2018 • Uppdaterad 27 mars 2018
Linus Fröberg får symbolisera Växjö Lakers fall i tisdagskvällens kvartsfinal mot Brynäs i Gavlerinken. I den här situationen blev Linus liggande i kamp med Brynäskaptenen Jacob Blomqvist. Brynäs vann med 4–3.
Linus Fröberg får symbolisera Växjö Lakers fall i tisdagskvällens kvartsfinal mot Brynäs i Gavlerinken. I den här situationen blev Linus liggande i kamp med Brynäskaptenen Jacob Blomqvist. Brynäs vann med 4–3.Foto: Mats Åstrand/TT

Brynäs vann med 4–3 mot ett Växjö Lakers som inte alls kom upp i normal standard.

Sett till spel och heta målchanser var Gävlelagets seger helt i sin ordning.

Annons

Att special teams, powerplay och boxplay, är viktig i ishockey gav den här matchen ytterligare en bekräftelse på. Brynäs gjorde alla sina mål i spel fem mot tre eller i spel fem mot fyra och två av Lakers fullträffar kom i spel fem mot fyra.

– Vi släppte in fyra mål i boxplay, men vi var inte bra i fem mot fem heller. Vi var väldigt långsamma i spelet med puck. Vi hade bara en enhet som var bra, sa Lakerstränaren Sam Hallam och syftade på den hårt arbetande kedjan med Martin Lundberg, Erik Josefsson och Liam Reddox.

Att Brynäs kunde prestera som laget gjorde mot Växjö i torsdagskvällens match är imponerande. Inte minst med tanke på att sex spelare fanns på skadelistan inför den andra kvartsfinalen och att lagkaptenen Jacob Blomqvist tvingades utgå i den andra perioden.

Redan i inledningen visade Brynäs helt andra takter än vad som var fallet i Vida Arena i söndags. Jesper Jensen, Lucas Carlsson, Ryan Gundersson och Kevin Clark misslyckades med att överlista Lakersmålvakten Viktor Fasth i bra lägen.

När sedan Jacob Blomqvist blev utvisad passade Tuomas Kiiskinen på att göra 0–1 efter 14.28. Finländaren tilläts göra en inbrytning och ostört sätta pucken bakom David Rautio.

Strax därefter fick Robert Rosén sätta sig i utvisningsbåset och då kunde Linus Ölund kvittera.

1–1 när lagen gick in till den första pausvilan var smickrande siffror för Lakers.

Lakersbacken Daniel Rahimi i kamp med Brynäs Juuso Ikonen.
Lakersbacken Daniel Rahimi i kamp med Brynäs Juuso Ikonen.Foto: Mats Åstrand/TT

I den andra perioden drog Lakersbacken Daniel Rahimi på sig sex utvisningsminuter. Först åkte han ut i 2+2 och då gjorde Kevin Clark 2–1 i fem mot tre och Aaron Palushaj 3–1 i fem mot fyra. När Rahimi satt i utvisningsbåset i slutet av mittperioden fick han se Simon Bertilsson dunka in 4–2.

Däremellan hade Janne Pesonen skjutit 3–2 i spel fem mot fyra när Simon Bertilsson var utvisad.

Mitt i den tredje perioden gjorde Viktor Fasth ett par riktigt vassa parader när Kevin Clark och Jesper Boqvist avslutade.

Annons

Det gav Lakers chansen att få till en förlängning. Efter 12.05 reducerade Andrew Calof till 4–3 och slutskedet blev rejält spännande. Lakers plockade ut Viktor Fasth med drygt två minuter kvar, men forceringen räckte inte till ytterligare ett mål.

Istället var Aaron Palushaj närmast att göra mål när han skickade iväg en puck mot den tomma Lakerskassen som tog i stolpen.

– Jag trodde att vi skulle kunna komma ifatt i den tredje perioden, men det fanns inte riktigt där, kommenterade Sam Hallam.

Ola NetterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons