Annons

Del av Storgatan stängs av – trafiken leds om

Storgatan byggs under hösten om för att ge plats för separata bussfiler. I dags stängs en ny del av gatan av för trafik.
Växjö • Publicerad 10 september 2018
En del av Storgatan stängs från och med i dag av för trafik i östlig riktning in mot centrum. Arkivfoto
En del av Storgatan stängs från och med i dag av för trafik i östlig riktning in mot centrum. Arkivfoto

Smålandsposten har flera gånger rapporterat om att Storgatan i Växjö under hösten byggs om för att ge plats för separata körfält för busstrafiken och bättre framkomlighet för cyklister.

Arbetet kommer enligt kommunen att begränsa framkomligheten på Storgatan från centrum västerut mot Samarkandområdet.

Annons

I dag, måndag, stänger kommunen av Storgatan i östlig färdriktning från korsningen Arabygatan–Storgatan (vid Växjöbagaren) till Vikingarondellen, vid Hennings konditori.

Det aktuella vägavsnittet planeras att vara stängt för trafik en knapp månad framåt och kommunen uppmanar trafikanter som ska in mot centrum att i stället köra genom söder – via Söderleden, Södra Järnvägsgatan och Liedbergsgatan.

Växjös trafikplaneringschef Per-Olof Löfberg vädjar till trafikanter att ha tålamod och visa förståelse under ombyggnadsarbetet.

– Det kommer bli stökigt under byggtiden. Utöver detta kommer även arbetet med snabbcykelvägen på Söderleden att fortsätta en bit in på hösten, vilket ytterligare kommer att bidra till en mycket besvärlig trafikmiljö i området, sa han i ett pressmeddelande i augusti.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons