Annons

Sätt stopp för Växjöbostäders dubbelbeskattning

Växjöbostäder har i flera år tagit ut för stora hyreshöjningar. Över 100 miljoner kronor per år, som INTE har gått till våra bostäder, utan till ren vinst för Växjö kommun. Vad har vi betalat med denna "extra skatt"? Nya kommunhuset? Lön till politiker? Vad?
Insändare • Publicerad 11 november 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gunilla Thunberg tycker att Växjöbostäder borde skämmas.
Gunilla Thunberg tycker att Växjöbostäder borde skämmas.Foto: Charlotte Stjernkvist

Växjöbostäder ligger topp 3 i Sverige över hyresvärdar som höjer hyran mest. Detta är både oförskämt och kränkande. De borde skämmas!

Nu vill man återigen höja hyran. Stor höjning (10 procent?) på grund av dåliga tider och inflation. Vi hyresgäster betalar redan vår del av inflationen, med höga mat- och elpriser, bensin med mera. Och vi har för många år framöver, redan betalat i förskott (100 miljoner per år) till oförutsedda händelser som till exempel höga energipriser, så använd dessa pengar nu, eller höj skatten för alla i Växjö kommun! Det är inte rätt att fortsätta suga ut oss hyresgäster.

Annons

För cirka ett år sedan hade jag en insändare i Smålandsposten, riktad till er politiker i Växjö, gällande vinstuttag till kommunen genom för stora hyreshöjningar. Både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet svarade att ni stod på hyresgästernas sida. Så det borde vara dags att ni agerar och sätter stopp för denna dubbelbeskattning och utsugning av oss hyresgäster NU.

Utdrag av svar från Vänsterpartiet i Smålandsposten den 14 december 2021: "Vänsterpartiet lovar att fortsatt stå upp för hyresgästerna och arbeta för att Växjöbostäder ska vara ett allmännyttigt bostadsbolag som värnar allas rätt till en bostad med rimlig hyra."

Utdrag av svar från Socialdemokraterna i Smålandsposten den 16 december 2021: "Socialdemokraterna har föreslagit att utdelningar på dessa nivåer skall upphöra men vi får noll respons från den styrande majoriteten. För att få till en förändring krävs ett maktskifte."

Vi har nu fått ett maktskifte, så nu är det dags att ni sätter ner foten och inför ett totalt hyresstopp! Vi hyresgäster klarar inte mer.

Gunilla Thunberg

Annons
Annons
Annons
Annons